FLYTANDE VINYL

I lager.
199 kr

Liquid Vinyl (120ml) är ett högkoncentrat, en blandning av mjukgörare och ketoner. 

När Liquid Vinyl utsätts för syre förångas ketonerna och lämnar de ”råa” mjukningsmedlen och skapar ett tunt lager av Vinylliknande ämne. Torktid: 3 > 5min i normal rumstemp.

Liquid Vinyl används främst som baslim i kombination med Glasfibernät och som vätskeblandning (del A) av Peanut Butter Powder, men kan också användas för att permanent limma ihop Vinyler.

Vägledning för användning med Glasfibernät

Skär glasfibernätet så att det passar minst 1-1,2cm bortom kanten på den fyllda sprickan, i alla riktningar. Skär även några distinkta kanter i glasfibernätet, som "avfrostningsöppningar" eller likt högtalargaller. Mätta glasfibernätet ordentligt med flytande vinyl och lämna inga" vita fläckar "i glasfibernätet och var noga med att se till att glasfibernätets kanter ligger platt mot ytan, låt den flytande vinylen torka innan den behandlas. Var noga med att inte få någon överdriven mängd flytande vinyl utanför reparationsområdet. Koncentrera den flytande vinylen endast på glasfibernätet, sprid inte materialet för långt ut från kanterna på glasfibernätet. Detta kommer att skapa svårigheter när du sedan ska slipa Peanut Butter Powder. Glasfibernätet ska vara helt täckt så att ytan på den flytande vinylen är slät och mönstret från glasfibernätet får inte vara synligt. Ytterligare lager av flytande vinyl kan appliceras vid behov.

Vägledning för användning med Peanut Butter Powder

Blanda Peanut Butter Powder med flytande vinyl i en liten behållare tills det har blandats ordentligt och har en konsistens av tunn tårtsmet. Blandningens viskositet styrs av mängden flytande vinyl som tillsätts till Peanut Butter Powder. Ju tunnare blandningen är, desto flexiblare blir det torkade materialet, men slipning blir mycket svårare. Ju tjockare blandningen är, desto snabbare kommer den att torka, slipningen blir mycket lättare, men flexibiliteten går förlorad.