Läderbalsam med färg (oljebalsam)

I lager.
139 kr
Oljebalsam med färgpigment som återställer färg och utseende samt mjukgör gammalt, slitet och blekt skinn & läder av så kallat ”sugande” typ, exempelvis anilin och semi-anilin, eller slitna ytor på pigmenterat läder.

Det pigmenterade oljebalsamet fungerar mycket bra på ytor som varit exponerade för solljus eller värme, och är idealiskt för att färga in ytor som är uttorkade och blekta. Balsamet absorberas till 100% av lädret och kommer inte att färga av sig på kläder eller annat. Vi rekommenderar dock att man efterbehandlar med Skyddskräm, för att få en mer mjuk, skyddad och slitstark yta.

Rengör skinnet ordentligt innan ni lägger på det färgade läderbalsamet. Eftersom lädret är av sugande typ rekommenderas att man använder ett läderrengöring i skumform

Om man inte rengör ordentligt får balsamet svårt att tränga in i lädret och slutresultatet blir inte lika bra. 

Balsamet fungerar mindre bra på täckfärgat läder, dvs läder som har en skyddande ytfinish. Många möbler och de flesta bilinredningar har täckfärgat läder. Man kan testa om lädret är sugande genom att droppa en vattendroppe på lädret yta. Om vattendroppen direkt sugs in i lädret och lämnar en mörk fläck är lädret sugande. Om däremot vattendroppen stannar kvar som en pärla på ytan, så har lädret en skyddande ytfinish och man bör inte använda Balsam. Använd i så fall läderolja med färg.

Eferbehandla med skyddskräm.