AVFETTNINGSGEL FÖR LÄDER

I lager.
159 kr


Ej för Mocka & Nubuck 

Avfettningsmedel i Geleform (100ml) är ett avfettningsmedel för skinn och läder. Leather Degreaser Gel avlägsnar olja och fett från alla typer av läder och skinn, utom mocka och nubuck. 

Den består av en tjock Gel som strykes på fettfläckar på läder och därefter drar ut all olja och fett från underlaget. 

Lämplig för exempelvis fettfläckar på möbler från hår och händer, kragar på skinnjackor och bilrattar. 

Fettfläckar är mycket vanligt på läder utan ytbehandling, exempelvis på möbler tillverkade i anilin och semi-anilin. Fett och olja från händer och hår ger med tiden ofta mörka fläckar på armstöd och nackstöd. 


Instruktioner

1. Rengör lädret noga med Läderrengöring och låt torka.

2. Pensla på avfettningsmedlet på fettfläcken låt torka i ca 30 minuter. När det torkar kommer medlet att absorbera fettet i lädret, och det bildas ett pulver, som är gult/brunt där fettet är absorberat.

3. När pulvret är helt torrt så dammsugas det upp från lädret. Rengör ännu en gång med Läderrengöring. Vid behov upprepa behandlingen med avfettningsmedlet Leather Degreaser tills det inte längre suger upp något fett. Blir pulvret helt vitt går det inte att få upp mer fett ur lädret.

4. Avslutningsvis rekommederar vi att applicera Leather Conditioner eller Skyddskräm för att förhindra att det uppkommer nya fläckar i framtiden.